Sunday, September 20, 2015

Bersih #1

Diringkaskan cerita, sebulan lepas (18/8) rumah sewa kena masuk pencuri. Sebenarnya taknak ingat pn exact date dia. tapi ada makcik ni pergi call acah-acah simpati. last sebelum dia habiskan perbualan,

"hang ingat dak birthday aku harini?"

"eh. iye? ok. Happy birthday bla bla bla.."

lepas tu aku tergelak sendiri. Kalau dia tak ingatkan, mmg tak ingat. Ni bukan tak ingat sebab fikiran serabut barang habis kena curi. Tapi sebab masa tu aku macam tengah serabut, mungkin member tu memaafkan salah aku tak ingat birthday dia. haha

Walaupun kecurian tu tak ambik semua barang kt rumah tu, dia cuma ambik beg dua ketul kt lantai bilik tidur tapi serius aku rasa sehelai sepinggang gila. Sebab dalam beg 2 ketul tu laa ada laptop, powerbank, pendrive, purse, kunci segala jenis, nota-nota belajar. Demm. sempat jugak dia capai jam tangan dengan hp tepi bantal masa tu.

Ye. dia curi masa aku tengah tidur. Actually masa bangun tidur tu aku tak sedar pn lagi barang kena curi. Selalu tengok jam kt phone, tapi phone takde. ingatkan jatuh tepi katil. Jenguk tepi katil, beg 2 ketul yg aku campak sebelum tidur takde.

Dan aku ingat housemate tolong kemas bilik malam tu. Nampak aku punya positif macam mana? walaupn macam mustahil je housemate nk menyapu dalam gelap. ngek gila.

Tengok ruang tamu pn mcm bukan rumah kena pecah. Sebab dia capai apa yg nampak. tak sempat nk selongkar agaknya.

Bersih terus rasa akaun bank nak kena ganti segala jenis barang-barang tu. T-T

9 comments:

  1. Ya Allah.. sedihnya.. sabarlah..
    laptop saya pon dah 2 hilang sebab pencurik! Ada hikmah di sebaliknya tu.. inshaAllah digantikan dgn benda yg lebih baik

    ReplyDelete
  2. ye ker weh..siannya kau.
    nasib tak pape. kau okay tak? selain kerugian harta benda?

    ReplyDelete
  3. urgh .. tak boleh bayangkan kalau laptop hilang.... Kalau akak la.. mati la murung seminggu dalam rumah.. semua kerja2 pn dalam laptop and hard disk yg mmg ada dalam beg tu selalu.. Mintak simpang.

    Takpe yg penting shila selamat..
    Jaga diri ..

    p/s : kalau housemate tu yg sapu mcm mana? teng..teng..tengggggg...

    ReplyDelete
  4. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : melasian77cs@gmail.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    asianbet77.com

    Download Disini

    ReplyDelete
  5. Ui.. siyes sama kes kita.. masa kejadian pun housemate sy ingt ada member yg kemaskn brg sbb tu xjumpa.. beg pun die amek dua bijik..

    ReplyDelete
  6. Hi, saya sangat menyukai blog anda! ZALORA Malaysia kini sedang mencari blogger yang berbakat, dan saya tertanya adakah anda berminat untuk satu kolaborasi blog bersama kami. Anda boleh hubungi saya di izz.latif@my.zalora.com jika anda berminat dengan tawaran ini dan saya akan berikan segala butiran di sana. Harap dapat balasan emel anda secepat yang mungkin!

    ReplyDelete
  7. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  8. Sama lah kita.. Tv pun dia angkut dah mcm penyamun tarbus.. Sabar je la.. Di dunia lepas la diorng..

    ReplyDelete