Thursday, July 02, 2015

15 Ramadan

Alhamdulillah. Dah 15 hari ramadan berlalu dan azam ramdan aku masih utuh. Weehuu..

Tadi berbuka, patut aku da berbuka kt kampung. Tapi ada orang nak belanja, aku pospon balik kampung malam. Sebenarnya lepas bayar tu baru tau dia nak belanja, kalau tahu awal, aku order yg mahal2.

Nak ceritanya kt sini, tengah-tengah hirup sup tu, mata tetiba kelat nak tido. Ni bukan kali pertama. Da banyak kali rasa mengantuk masa tengah makan jadi. Mengantuk yg memang nk tido. Yang kalau boleh tido sambil makan, mmg itu la jadi. Yang kalau jadi kt rumah, memang habiskan makan cepat2 pastu terus cari bantal. Tapi mengantuk tiba2 ni jadi selalunya bila makan kt luar.

Itu cerita 15 ramadan. Dah 17 ramadan baru sambung tulis.. Huhu..

Ni baru bangun tido sebenarnya. Hujan. Pagi 2 hujan. Nikmat dia lain macam. Sebab dari awal posa xde hujan. Sebelum tido, ada soalan nak tanya kt someone. Tapi fikir byk kali ptut tanya ke tak, sampai tertidur. Orang tu masuk mimpi, naik kereta sama2. aku tanya soalan tu, dalam mimpi tu aku sengaja tido sbelum dapat jawapan. Sbb taknak dengar jawapan dia bagi. Tido dalam tido. Nasib baik tido dalam mimpi tu takde mimpi lain. Tau2 bangun gila. Patut la tak elok tido lepas subuh.

1 comment:

  1. Mesti seronok tido gitu.. rs tido dalam lantai.. nikmat smpai xnk bgn.. :p.. lady pun gtu jgk ni..

    ReplyDelete