Wednesday, May 30, 2012

Pelik atau Normal..?

weewit..! kembali kita bersiaran selepas dah lama menyepi membawa hati yang berduka-lara..

duka-lara laa sangat..! aku sihat je..sihat-sihat saja dong..

okeh2, terus masuk cerita.. 

nk buat pendahuluan panjang-panjang, bajet ada orang rindu laa pulak kan..?
*mengharap jugak ada orang kata rindu.. kakakaka..!

pertamanya,

selalu kalau order mihun sup kat kedai makan,
aku akan mintak cili potong sekali..
alaa, cili potong-potong yang rendam dalam kicap masin tu..
bukan cili jeruk tau..

masalahnye, cili tu aku telan..
tapi cili yang sedia ada dalam mihun sup tu, aku tolak tepi..
taknak makan pn cili tu..

pelik tak..? ke itu normal..?

keduanya,

aku ni jenis pemalas..
pemalas tegar lah orang kata..
kalau beli baju, aku akan pastikan baju aku beli tu takyah kene pakai inner kt dalam..

oit, dah nama inner, pakai kt dalam laa kan..?

itu ayat penguat je.. diam..diam..

tak kisah laa sebab lengan pendek atau sebab transparent..
tapi inner memang aku sangat tak rajin..

jadinya, aku akan beli baju lengan panjang siap-siap..
bila tengok baju cantik lengan 3suku pn, aku dah tolak tepi..

masalahnya, pakai baju lengan panjang pn, 
selalu je aku lipat-lipat lengan tu sampai ke atas.. T__T

cemana..??

25 comments:

  1. hahah tu memang pelikss =.= err lame dah kan aku tak singgah komen2 hoho rindu aku tak? ;p

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum miss..
    patut ler lama mnyepi..berduka lara rupanya...

    Memang rindu bngat kat miss...
    Ehhhh....akak conpius pulak, pelik ke normal tu...????

    ReplyDelete
  3. yang saya pelik..!?
    kenapa tiba2 miss start menulis balik, huhu~
    mesti ada asbab tertentu ni kan ^_^
    cecite2,

    ReplyDelete
  4. hikhik. yg pertama tu normal la. selera org lain2 kan?

    tp yg kedua tu mcm pelik je. hikhik.

    ReplyDelete
  5. hikhik. yg pertama tu normal la. selera org lain2 kan?

    tp yg kedua tu mcm pelik je. hikhik.

    ReplyDelete
  6. kita tak makan air mangga tapi kita suka makan buah mangga..pelik tak pelik tak

    ReplyDelete
  7. ok. aku rindu kau. nah. (muah). pelik tak? haha..


    aku rasa semua tu keajaiban kau kot. bukan pelik apatah lagi normal. haha

    ReplyDelete
  8. yang 1st tu kite ber beza yunk...
    tapi yg kedua tu we are the champion!!
    eyh silap..we are the same..hiks..

    ReplyDelete
  9. aku memang rindu kat ko pun.. mane tau? =P em.. memang pelik part makan tu.. yang takde mintak.. yang dah ade dibiarkan.. em.. inner tu aku macam tak bape faham mende tu

    ReplyDelete
  10. sme cm kawan aku

    tp entahla

    satu mase mungkin tabiat tu akn hilang

    spe tau?

    ReplyDelete
  11. bz bebeno ke...

    rasanya perkara pelik tu akan jadi normal kot..haha.

    ReplyDelete
  12. ngehngehngeh..kitew pun pemalas..
    tak suka pakai inner juga.. tapi, suka pakai outer punya baju...err..
    heehhee

    ReplyDelete
  13. baru kusedar rupanya kawanku ini manusia separuh alien.. hiks..

    perbezaan itu buat kita unik dan saling melengkapi. :)

    ReplyDelete
  14. aku suggest ko pakai baju hujan..confirm xkan lipat2..

    ReplyDelete
  15. normal la tu, aku pun mintak cili potong. yang tak normal kau pergi telan kenapa? aku kunyah cili tu!

    ReplyDelete
  16. Yg pertama tu.. Mmg aku.. Bihun sup tu mcm wajib.. Cili padi potong yerrrr....

    Yg kedua tu juga mmg aku.. Baju kurung pun aku lipat sampai bwh siku..

    Beb, blig lama aku private laaaa.. Situ banyak uka aku.. Tak besla kalo ko dah ternampak kemisterian aku..

    ReplyDelete
  17. ni duk lipat lengan baju...ala2 gangster nie.. keh keh...

    ReplyDelete
  18. As salam miss,

    Lama pulak rs xsinggah sini, tp kamu lak kata baru bersiaran... mcmana ni?hik3...

    ALLAH ciptakan kita ni mcm2 perangai, bentuk serta rupa utk kita saling kenal-mengenal antara satu sama lain... Jd xde yg peliknya dlm dunia ni kan... Mknlah apa shj asal halal, pakailah apa shj asal menutup aurat :))

    Sekian dr ustazah Marya...hehehe (,")v

    Pickled tu very the easy... potong2 timun ikut suka, basuh dgn garam lepas tu tos, isi balang dengan cuka + air pastu letak gula ikut citarasa :))

    Ok tak? :))

    ReplyDelete
  19. yg sal cili tu xthu la normal ke x...lau yg lengan pnjang lipat tu normal la kot sbb ct pon gitu gk..haha

    ReplyDelete
  20. yang part baju tu sama la kita...
    tu bukan pemalas tapi pembeli bijak..ecece..

    ape kes beli baju dah memahal nak kene pakai inner bagai..alang2 mahal bia cukp pakej n kaennyer..

    ReplyDelete
  21. ala tak minat cili la. hahaha :)

    ReplyDelete