Tuesday, April 24, 2012

Setiap Masa Pun Serius..

napi : aku da fikir panjang dah..
aku : kau fikir ape..?
napi : kalau aku tak berjaya jadi physicist nanti, aku tau nak jadi ape..
aku : kau nak jadi ape..?
napi : model..
aku : baik kau jadi physicist..pastu buat sambilan model..? baru orang kata model bijak..
napi : kau tak tau ke sekarang miss universe da terima pondan join benda tu..?
aku : ................... kau ingat kau cantik sangat laa kalau jadi pmpuan ni hah..?!!
napi : mesti la..kurus..tinggi...kulit sawo matang..mata sepet..rambut lurus..
aku : T_____T

---------------------------------------------------

petang sikit, ada member kt US called..peh..peh.terharu..kah3..

ara : bini ajib bila nk deliver..?
aku : taktau..dalam masa terdekat ni laa..
ara : ooo..
aku : bila turn kau..?
ara : lepas raya...
aku : serius..?!!
ara : kau terkejut ke..?
aku : a'ah laa..excited pn ye gak.. dengan sapa..?
ara : aku tak bgtau sapa-sapa pn lagi tau ni..
aku : iye..? wah..wah..wah.. kira nikah kau balik sini ke..? ke nikah kt sana je..?
ara : aku pn taktau lagi...
aku : kenapa..?
ara : sebab raya tahun bila pun aku tak tau lagi.....
aku : kuajaqqqq...!!!!
ara : serius sangat kau ni....
aku : hah laa..sebab kau kot...

gelak sambil meleleh-leleh air mata lepas tu..

tak sangka perasaan ku di permainkan.. tak sangka..
sampai hati kau permainkan aku..

---------------------------------------------------

petang sikit lagi, nk setup komputer..part pasang internet gagal pulak..

aku : ajib, napa tak kelip-kelip pn kt kabel tenet ni..? ade setting ape2 lg ke..?
ajib : patutnya okeh dah tu.. auto kan..?
aku : a'ah..komputer lain oke je..ke yg ko set local ip aritu tu..?
ajib : tunggu laa esok lusa..nnt aku tengok..
aku : ermm..yela..yela..

on komputer tu..
nampak lampu kabel kelip-kelip.. eh...??!!

aku : hakhak..patut laa tak nyala lampu..tak on pn CPU..
ajib : Hurm ak daa nak ttanye daa pasai power td, tp kang bunyi menghina plak ha3
aku : demmmm...!

---------------------------------------------------

okeh...
lepas ni jarang da kita ketemu...

maaf laa...bizi sikit..takde story best pn..
jangan rindu-rinduan naaa...

tapi selalu je on twitter @missSenget..
kita borak-borak sana eh..? *padahal tweet pn jarang..on je.. hahahaha...

meh sini laga-laga pipi...hug-hug sikit sebelum berpisah lama.. :D

25 comments:

  1. haishh...ptg sket kite jmpe ek..
    weee... :)

    ReplyDelete
  2. nget. lurus sangat pun tak boleh. jangan hampakan aku.

    ReplyDelete
  3. tweet pun baru nampk 2,3 hari lepas...sebok projek mengait eh?

    ReplyDelete
  4. hah,xpnah nmpk pon kt twitter..haha

    *padahal ak pon tak aktif*

    ReplyDelete
  5. ketiga-tiga situasi tu best..

    ReplyDelete
  6. antara 3 dialog tuu, siapa paling sengal.. busy study ea?

    ReplyDelete
  7. konon inosen r tu.. member tipu pun caye je kan =P part komputer tu memang aku nak gelak.. leh lak tak on cpu pastu tanye nape lampu tak nyale.. =P

    ReplyDelete
  8. nak tiru la grauan kawan ko yg duk oversea tu
    cm best je
    ngeh3

    ReplyDelete
  9. situasi dua agak kelakar :D

    #hye tuan tanah . jemput singgah blog saya . ada makan makan sikit :D

    ReplyDelete
  10. masuk kontest mari bercerita spontan, kmpem menang..hehe...

    ReplyDelete
  11. lurus bendul kah itu? hahaha.. jgn marah ye..

    nak gi mana?

    ReplyDelete
  12. miss Senget senget! hahahahahaha..

    pecah perut aku gelak baca ni.

    ReplyDelete
  13. adoiii tergelaok tergolek baca entry shila ni. hihii.

    jgn siyes sgt tau.

    ReplyDelete
  14. aku majuk. ko tahu? red carpet aku tak disentuh oleh ko pun. aku punya semangat nak sambut.

    sampai hati kan. aku nagis tiga malam tanpa bintang :(

    ReplyDelete
  15. Senget!!! Aku tatau nk komen maner satu...

    Napi tu ko redho jer lah.. At least ko dah nasihatkan.. Meh aku bancuh dia sket..

    Ko kawen lepas raya 5 tahun lg gamaknye ..

    Ko pasti ade tertelan semut sampai lupa basic on pc..

    Aku tade twitjer..

    ReplyDelete
  16. Miss, berpatah arang berkerat rotan dengan blog ker ni?

    ReplyDelete
  17. ahak raye tu xtahan

    slalu kne tipu bab tu

    ReplyDelete