Tuesday, April 03, 2012

Peluang Pekerjaan

Da lama rasanya tak isi borang nak apply kerja..
ada satu masa tu, rasa givap..
dan aku happy idup tanpa kerja..
duk makan tergolek-golek..

tengok jobstreet ke..jobsdb ke..jenjobs ke..
macam takda nafsu..
takde..!

cuma tak bestnya, takde duit laa kat poket..
jenjalan mana-mana pun cuci mata je..
da lama pn tak gi jenjalan..sob..sob..

duh..apesal tetiba buat cerita sedih eh..?

sekarang ni baru laa semangat semula..
huu..
tapi tengok semula kt page jawatan-jawatan kosong..
banyak dah terlepas tarikh pulak...
padan muka sendiri..padan muka..!!

sekarang ni ada 2 tempat bole apply lagi..
tapi gila malas nk isi form..
bertambah malas bila kene mintak pengesahan salinan sijil-sijil..
bertambah-tambah malas sebab kene pos..!

cuba kira berapa banyak pemalas da..?
-___-

banyak sangat da bina kemalasan ni..
lemak bertimbun-timbun..
ape nak jadi anak gadis sorang ni..?
phewww...

sebenarnya masalah sekarang ni..
INTERVIEW.. atau bahasa melayunya TEMUDUGA..!!

part tu memang ketaq lutut..
serius tak konfiden langsung..
T____T waaa....

aku tak reti menggoreng..
aku tak reti nk buat ayat sedap-sedap bila cakap...

memang laa ade jugak tengok-tengok jenis soalan..
tapi bila di tanya tu, ikut mana sempat je ayat mana nak keluar dari mulut ni..

banyak da gagal kt interview..
okeh..kalau tak gagal, takde laa namanya takde keje kan..? kah3...!

ada sesapa ada tips nak hadapi temuduga tak..?

next month got interview untuk jawatan kerajaan..
pusat interview lebih dari 3..
tempoh interview untuk jawatan tu seminggu..
dapat bayangkn berapa ramai candidates dia..?
hahaha..

tapi stil nk cuba gak..tak salah kan..? kan..?

harap-harap takde halangan untuk menghadiri interview tu..

19 comments:

  1. Hahaha..Terbaekk senget.. dah mcm puisi susunan entri kau ni... hihi~
    Alasan Safee Sali Menceraikan Isterinya

    ReplyDelete
  2. gudluck dear..
    i akan support u no matter what happen..
    cewahhh...

    ReplyDelete
  3. gudluck miss.insyaallah ada rezeki

    ReplyDelete
  4. good luck k...sekarang persaingan sengit lagi2 apply keje gomen..:)

    ReplyDelete
  5. hye nget!

    jangan nak pemalas sangatlahhhh. hahah

    rajin-rajin isi form, gagahkan diri pergi i/v.
    aku doakan kau cepat dpt kerja,
    untung-untung satu hari nnt kalau kita jumpa, boleh aku paw! :D

    semoga dipermudahkanNya

    ReplyDelete
  6. cari kerja untuk post ape? department kite ada kosong ni. clerk, officer, engineer, executive.. nak try?

    ReplyDelete
  7. Cuba je. Insyaallah, manatau ada rezeki kan. apapun, semoga berjaya.

    ReplyDelete
  8. gud luck utk interview tuh. pergi je mana tau rezeki kat sana. berjaya ke tak, belakang kira, janji kutip pengalaman.

    ReplyDelete
  9. semoga berjaya shila..

    tips?

    Jawab dari hati...

    ReplyDelete
  10. Miss. tips temuduga.
    kalau blur pom, kena maintain senyum..
    senyum je.......

    dan jawab dengan confident.
    semoga berjaya Miss

    ReplyDelete
  11. kalo bab interview keje gov nie.. rasa mcm dah xberminat nak apply... huhu~



    moon doakan semoga berjaya yerk...

    tips? erm... sebelum masuk bilik tu..baca doa byk2.. dan jgn terlalu over confident.. dorg xsuka.. kita bersederhana saja..

    ReplyDelete
  12. wa da frust.give up utk semua.
    tunggu org masuk minang je ni
    kahkah

    ReplyDelete
  13. cuba pegi interview byk2...

    dah lama, nerbes tu hilang ar

    :D

    ReplyDelete
  14. aku pun dh lama x mengusha jawatan2 koong, mala nak apply2. tunggu bomba je. hehe. harapnya lulus

    rpanya ko senasib dengan aku rupanya
    PENGANGGUR TERHORMAT..hihi


    apa-apa pun, all da best taw
    doa byk2
    kalo dh rezeki tak ke mana :)

    ReplyDelete
  15. isi dan pergi je interview tu dear.. kadang2 benda nie nasib je.. aida dulu pun interview ntah jawab benda ape ntah tapi Alhamdulillah dapat jugak.. rezeki.. yang penting jgn putus asa dan doa banyak2 :)

    ReplyDelete
  16. tak keje g?? err.. aku pun selalu gak fail time interview.. tapi last2 ade gak yang menerima.. so tips die.. ntah.. aku jawab je ape yang di tanye gud luck interview!! tapi kan.. susah2 sangat.. tunggu orang masuk minang je r.. takyah interview2.. =P

    ReplyDelete
  17. bolehyer weih..gogo.. chaiyok

    ReplyDelete
  18. sila rajin!
    nnti dah dapat kerja.
    boleh belanja chemayyy
    weeee
    :P

    ReplyDelete