Tuesday, March 20, 2012

Perasaan Sensitif

haritu si mamat bunga atau lebih glamer dikenali sebagai DrLove tetiba rajin nk describe tarikh lahir aku... lepas dia kata aku ni orang takde cita-cita..takde impian.. sobs..sobs..

dia kata aku ni sensitif orang nye.. ambik serius ape jadi kt keliling..padahal orang lain anggap perkara tu biasa.. 

a'ah..memang pn..suka je nk emosi lebih-lebih.. bila luah kt orang atau masalah tu selesai, "eh..aku je kecoh lebih-lebih..masalah simple je" selalu gak buat ayat gitu.. -__- walaupun orang tempat kita luah tu takde pn kata gitu.. hihihi..mungkin dia nk jaga hati kan... 

lepas tu, aku suka assume bukan-bukan.. naik nyampah.. padahal benda tu bukan tuju untuk aku pun..perasan je lebih.. mana laa dia ada maksud tersirat nak bagitau.. kan..?? kan..?? lepas tu moody sedih-sedih.. kahkahkah.. rasa macam nak bagi penampar tak..? =P

jap..jap..
bukak notes.. apa lagi dia kata pasal aku eh...

err..takyah masuk point lain laa ye..? sebab lain tu banyak positif.. bluekk..!! sila jangan percaya.. cukup la tau sikit.. yg lain bagi aku simpan sendiri deh.. 

mana tau lepas-lepas ni nampak aku moody2 kt FB or twitter, bole tolong bagi ayat kesedaran sikit.. "ah..shila kecoh...!".. "ek eleh shila, mcm tu pn nk emosi.." "shila, sila jangan bazirkan perasaan anda.." "shila, nk emosi-emosi, gi mati je.." x__x sila-sila..aku tak marah.. kot...sentap je sikit..

dulu masa sekolah menengah, orang kata muka aku ni penunjuk perasaan.. kalau marah, gembira, sedih, blurr, memang boleh terpamer kt muka.. masa tu tak pandai lagi sorok perasaan..

owh..sekarang pn tak pandai lagi..cuma oke sikit la.. oke banyak kot..
sebab ada member buat ayat minggu lepas 

"Shila marah macam mana eh..?"

see..nampak tak..? nampak tak..? nampak tak aku tak pernah marah-marah..? puii..poyo..! macam laa member tu 24jam selit kt ketiak nk nampk aku marah-marah kan..

tapi muka blurr memang tak boleh hilang.. buat muka takde perasaan pn best..tapi bila buat muka takde perasaan, ada orang ingat aku buat muka comel.. comel rupanya aku ni.. pengsan~...

kadang-kadang memang perlu jadi orang takde perasaan.. orang takde masa nk jaga perasaan kita.. kita pn malas nk layan perasaan orang.. eh..bukan kita.. tapi aku... -___-

*hancur da tema kaler blog ni.. lantak ah..warna hitam tu macam buat aku malas nk update.. 
*nampak tak aku suka salahkan benda lain..? salah sndiri tak sedar..
*ada orang pesan smbung balik letrik blog ni..aku tak paham dia suh update ke suh tuka kaler.. cuba cakap direct sikit.. aku ni senget tapi fikiran sesuci embun pagi.. tak paham kiasan.. kuikuikui...
*owh..ada lagi orang kata entry dalam blog ni makin lama makin merepek.. a'ah..aku mengakuinya.. hukhukhuk...
*aku suka bintang-bintang..sebab tu banyak stars kt ujung entry ni..kahkahkah..

daa~!!

*jap..aritu aku jeles kt member ni..sebab dia pandai luah perasaan dalam bentuk ayat-ayat yg best.. tapi ada orang kata aku pn bole..cuma aku suka potong stim.. buat ayat sedih-sedih, tapi ujung ayat bole buat lawak.. =__=

20 comments:

  1. alala..shila..kau ni emooo nak mampuss lah. hhaa

    ReplyDelete
  2. hikhik..ce luahkan kat i..
    nak jgk jd doc love..haha..

    ReplyDelete
  3. akak nak tengok muka miss yg tak de perasaan tu...boleh kan..kan..kan...

    psssttt...akak pun suka bintang...hehehe.....

    ReplyDelete
  4. muka kau bukan takde perasaan je p kadang mmg minta penampar. nnti trip ke sabah aku takde. ko jgn lambat lg. takde sapa nak handle dak anis tu. KAHKAH....

    ReplyDelete
  5. alalalala..

    eh shila.

    being emo tu sometimes cute la~

    =D

    ReplyDelete
  6. saya pun jenis emo jugak! hahahaha

    tapi emo saya emo dalaman.

    saya pun suka assume bukan-bukan.

    kita banyak persamaan ni kawan.

    memang benar kawan.kadang-kadang tu kita kena sorok perasaan sendiri.sebab kadang-kadang tu kita sendiri pun tak sedar sebenarnya kawan kita dah menyampah kat kita sebab asyuk luah perasaan je T_T

    ReplyDelete
  7. buat muka mcm xde perasaan.. mmg best...

    terkadang nmpak comel pon ye gak.. hehehehe

    ReplyDelete
  8. Alahai senget,kemaen agy kau kan..tak payah ler nak sentap2.naik nyampah aku ler kalau ko sentap2..
    #senget,dulu hitam dah mcm tak bayo bil letrik je aku tgk.skrg kelabu,dah mcm takde taste kaler je dlm idup kau ni.hahaha..thanks senget.KAULAH RAKAN TERBAIK KU SETAKAT NI. (Kau boleh buka agensi cari jodoh lepas ni senget)
    Jodoh Ada Di Tempat Kaki Kita Berdiri

    ReplyDelete
  9. derr.. aku nak komen caner ni.. byk sgt point kau.. hahaha...

    aku komen theme blog kau je la.. tukar la grey ke pink.. nampak gugurl sikit.. hahaha..

    ReplyDelete
  10. laaa sentap gak ke? huhu

    ko pun kwn terbaik gak


    ngeeee

    ReplyDelete
  11. teringat time skolah ko marah2 aku.. ok tipu sangat r tu.. taktau r aku, rupe ko pun aku taktau cane so tak dapat nak tengok cane ekspresi tunjuk perasaan tu..

    psst: nasib ko pompuan je, kalau tak memang aku setuju nak join bagi penampo.. ^^

    ReplyDelete
  12. hakhakhak..bese la pompan shila. suka emo2~

    ReplyDelete
  13. rileks arr shila...lepas ni kena kawal emosi..eceh diri sendiri pun sama gak..ahakss.

    ReplyDelete
  14. Merepek yg best takpe .. Muka comel tu cmne ? Tunjuk sikit..

    ReplyDelete
  15. karut marut jer percya dari tarikh lahir.. elakkan percaya.=)
    jom tmbah ilmu.=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/03/turunnya-nabi-isa.html

    ReplyDelete
  16. biase laa tu emo2... hahaha !

    ReplyDelete
  17. shila ni sensitif la, suka tau merajuk-merajuk ngan ai.. :D

    setiap orang ada potensi masing-masing, Allah tidak mengecewakan hambaNYA. usaha sayang. masa itu pasti tiba!!

    aku percaya kamu.

    ReplyDelete