Tuesday, March 06, 2012

Hobi Baru..

bila da makin matang ni..
rasa nak jadi isteri mithali tu membuak-buak..
jadinya sebagai manusia yang macam tak reti lagi nak sukat garam dalam masakan ni..
rasa semangat je kan nak belajar masak-masak..

pantang tengok orang upload gambar makanan sedap-sedap..
dok telan  air liur je..
takyah tengok gambar laa..
baca status orang "masak lemak ketam arini..!" pn da basah keyboard..
over tak..? hiks..
hidup kene laa drama lebih sikit..
tak gitu..?

jadinya hobi sekarang..
surf resepi-resepi makanan..

tapi..
cari dan baca je..
da kenyang tengok gambar-gambar..
terus tekan [x]...

=__="
bukan nk cuba memasak pun..
hampeh..!

hahaha..!!


suka sangat tengok vid clip ni..
smart..
tapi kalau dengar suara je macam tak cukup..
kene gak tengok klip dia ni..
sweet ah..!!

30 comments:

  1. hahaha..best la leh kenyang ngan tengok gambar makanan je.saya ni lagi bertambah lapar adalah.

    ReplyDelete
  2. ahakks...

    moon kalo tgk gmbar makanan...

    esok lusa.. mesti nak cari..g beli..

    kalo rajin..masak je laa.. hehe

    ReplyDelete
  3. macam saya jugak...suka surf resepi dan gambar makanan...nak mencuba jauh sekali..haha.

    ReplyDelete
  4. ko cuba yang simple2 dulu la senget.Kalau dah berjaya dan orang puji, gerenti ko akan teruja untuk mencuba yang lebih mencabar

    ReplyDelete
  5. lerrrr baca resepi dengan tengok gamba je?? akak ingatkan semangat mencuba resepi.. :)

    ReplyDelete
  6. untung kenyang tgok gambar. jgn sedar2 laptop ko tinggal serdak je ko telan sudah. hehe

    ReplyDelete
  7. hebatnya perut, tengok gambar dah kenyang.

    hehe

    ReplyDelete
  8. tak pe...mula2 surf resepi dulu..tgk2, mana tau lepas ni ( harap2 tak lama) dtang aura nak masak tu.......boleh jugak akak tumpang tengok gmbar masakan miss tu....hihihi....

    ReplyDelete
  9. ko pandai masak ayam goreng madu kan katek kan? haha

    ReplyDelete
  10. tgk jerk . cm ne nk pndai . . masak lah skali . baru berul jadi isteri mithali in future

    ReplyDelete
  11. la mcm mano nih..kato tadi membuak buak...haha

    ReplyDelete
  12. ayat.. basah keyboard tu mmg tak boleh blah..lucu betul kamu ! hihihi..

    ReplyDelete
  13. teringin nak kawen jugak laaa
    hehe
    :P

    ReplyDelete
  14. hobi baru yg sama nget..hiks..

    ReplyDelete
  15. aku nak kawen. aku nak pandai masak.. hehe :)

    ReplyDelete
  16. Eh nget.. Ko tau tak, dulu ade seorang Dokter manyak emsem chinese look.. Bagi aku lagu ni.. Aku dulu ade nama glamer jugak.... T

    Plain White T's

    Akulah T tu... (berlalu sambil melambai2 bagai model expired)

    ReplyDelete
  17. haha .. sama la kita. arfah pun selalu tngk ja resipi2, pic2 tp cuba masak x pun hehehe

    ReplyDelete
  18. saya pun baru-baru nak belajar masak2..

    ReplyDelete
  19. Itu aje yang ko tahu senget..makan!!makan!! makan!!!

    Free Download Filem Chantek

    ReplyDelete
  20. perasaan nak jadi isteri mithali x leh pakai ni...hehehe

    ReplyDelete
  21. huhu... nk belajo masak p belajo dgn chef wan~!!! ngee..nty da nk kawen kena tahu masak kan...hahaha

    ReplyDelete
  22. nanti aku blanja kau tengok gambar makanan k, bagitahu je apa kau nak..aku google kan

    ReplyDelete
  23. belajar memasak melalui pembacaan tak sama dengan beljar dengan seseorang.. maksud aku belajar ngan nenek,mak,macik.. aku suka tgk awek masak.. mst sedap kan..

    ReplyDelete
  24. takat bace je r? try nye tak.. ok r tu.. ade kemajuan..

    ReplyDelete
  25. As salam Ms,

    Ok lagu tu sgt sweet! Sedap suara die kan... Soothing! Tabiat yg sama suka google resepi tp bile nak buat especially cake terus 'x' sebab tak de keberanian lg... Sgt jeles tgk org yg terror buat! huh!

    ReplyDelete
  26. haha,dh mcm semangat taik ayam ja..rawrr

    tgk gambar dh kenyang,untunguntung boleh kurus

    ReplyDelete
  27. tengok gambar mana kenyang, try buat lagi kenyang. hehe

    ReplyDelete