Sunday, February 19, 2012

Berkenan atau terkenan..?

Semalam teman kawan aku gi majlis tunang kawan serumah dia..

aku : kau pernah tak ada makcik2 berkenan nk buat kau jadi menantu..?
dia  : tak pernah lagi..
aku : best kan kalau ada.. tak kisah laa kita nak terima ke tak..
dia  : kenapa best..?
aku : yela...nak gak tau ape makcik-makcik tu nampak kt kita.. =P


ni takda orang berkenan sama ada makcik-makcik tu tak nampak ape kita ada..

ataupun memang kita takde ape-ape..??

=..=


orang yang nk bertunang..
aku yang debar..

kene duk kt pelamin sorang-sorang..?
tidak laa kot..!

sarung cincin pn dalam bilik je k..?

kalau bertunang la..

silap-silap aku ajak nikah je terus..

gelojoh sangat tak kalo anak dara buat gitu..?

=__="

36 comments:

  1. tu bukan gelojoh laa.. tu eksaited namanya ^^

    ReplyDelete
  2. haha..jgn la buat lagu tu. itu ketaq namanya. Rileks sudah...

    ReplyDelete
  3. Tunang tu memang tak wajib... dlm Islam pun cuma galakkan nikah secara sah, bukan tunang.

    ReplyDelete
  4. Salam Dik Miss,

    Jangan wat mcm tu. agak gelojoh tu..heee

    ReplyDelete
  5. ade la tu esok2 makcik berkenan kat hang~~ huhu

    ReplyDelete
  6. hahaha...amboi.tak sabar2 je nampak gaya.ade je yang berkenan tu tapi malu nak cakap. :)

    ReplyDelete
  7. haha..gelojoh campur penjimatan terhebat..hihihi

    ReplyDelete
  8. boleh jerr buat cmtu...simple..hehe

    ReplyDelete
  9. akak pon tak bertunang.. lepas risik 3 bulan terus nikah.. malas nak tunang2 ni.. benda baik elok dicepatkan.. hehehe

    ReplyDelete
  10. alaaaa dik..kalau berkenan, terus nikah jer..kan senang...

    ReplyDelete
  11. nikah terus, tak yah keluar banyak bajet nak tunang pulak..hehehe..

    ReplyDelete
  12. eh takde r.. mane de gelojoh. standard r pompuan wat macam tu.. series ni.. tak tipu!! =P

    ReplyDelete
  13. Hehehe....tp best gak btunang...

    Psss....rietta xsuka mrah mrah orang....

    ReplyDelete
  14. terus nikah je.. xyah tunang2 laa.. hehehe

    ReplyDelete
  15. saya pernah orang tanya nak tak jadi menantu dia. tapi tak tanya la pula kenapa makcik tu nak kite jadi menantu dia.

    duduk atas pelamin sorang-sorang memang malu~

    ReplyDelete
  16. haha. agk la, jgn gelojoh buat step by step :)

    ReplyDelete
  17. makcik kat area umah chemay.
    penah merisik chemay untuk anak dia.
    padahal chemay dengan makcik tuh n family dia dah kenal dari chemay kecik.
    taktau la ape yang dia nampak kat chemay.
    -.-

    ReplyDelete
  18. teringin jugak nak tau agak2 ada x makcik berkenan ngan kita.. lol

    ReplyDelete
  19. kalu camtu memang gelojoh miss....
    orang utara kata "kahaq"...hehe

    ReplyDelete
  20. kalu nget yg buat kira normal la tu

    ReplyDelete
  21. kelakar la ko ni miss :P..

    hehehe.. lady nak ambik miss jadi menantu lady pun lady xkawin lagi.. anak pun belum ade.. :P.. sabo ye miss.. nanti lady g minang miss..

    ReplyDelete
  22. kalau tunang pun buat ape, satgi nak nikah gak. membazir haha baik buat yang wajib je. so lisa x rasa itu gelojoh :)

    ReplyDelete
  23. jgn mcm tuh...nmpk benor gelojoh nyer..haha

    ReplyDelete
  24. aku tk nak komen apa.. cuma ------------> gatal.. hahaha

    ReplyDelete
  25. baa~ CAK!!

    itu.. itu.. itu... hmmp... malu la... jom kawin!!

    ReplyDelete
  26. dah tak sabar ar tuhhhh, tp elok dipercepatkan. :D

    ReplyDelete
  27. gelojoh pun gelojoh la..asal bahagia kan.. bertunang sbg syarat je rasanya itu satu idea yg menarik dan baik.. tak gitu geng?

    ReplyDelete
  28. eiii..da lame tak nyibok.cepat la..bile nk jemput dtg makan ns minyak niiiiii =="

    ReplyDelete
  29. hahahaha. nanti nanti ada la tuh babe mak mak menatu suka pada u. mesti punye! :)

    ReplyDelete
  30. nget : ko memang.. pop corn ayam la pulak T_T... dah la dah abes... skrg ni aku lapar balik dah .... T_T

    ReplyDelete