Tuesday, January 31, 2012

Tudung - Sulam Benang

Yeah..! Semua tudung yang member kakak mintak tolong sulam, da siap..
buat simple atas permintaan tuan punya tudung..
dulu penah buatkan..dia kata meriah sangat.. hihihi...

4helai tudung labuh
 1st / 4

2nd / 4

 3rd / 4
tak puas hati dengan corak ni..
tapi masa buat takde idea..
malas nak redo..huhu..

 last
suka yang ni..
sendiri buat..sendiri suka.. bole..?? =__="



 ni dua helai tudung pertama kali kakak tu request..
agak meriah..
dah laa buat macam tak kemas sangat..
ekekeke...



dan ini adalah hasil pertama aku menyulam..
tudung sendiri..



mesti tak sangka laa tu aku ada bakat menyulam..kan..? =P

34 comments:

  1. seyes u wat nih??
    bangga la ade kwn yg tngn seni cam u nih..cantik!!

    ReplyDelete
  2. cantiknya! dh mcm sebijik yg jual kat kedai tu :) nnti bleh tempah kt awak la kan? hikhik

    ReplyDelete
  3. wau hebat...boleh sulam menyulam caya2

    ReplyDelete
  4. aku dah pernah ckp dah, bakat kau kat sini.. bakat kau kat sini...

    ReplyDelete
  5. pndai dia jahit..=)

    jom hayati sekejap.=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/amanahnyer-sahabat-rasulullah.html

    ReplyDelete
  6. woooooowwww... pandainyer~ kalo moon..hancusss dah..hehehe

    ReplyDelete
  7. pandai kau menyulan.. hebat laa !

    ReplyDelete
  8. wahh nget! ko wanita sejatilah.... aku cemburu.. aku ni koyakkan sulam tu expertla pakat masuk semua dalam washing mesin...

    ReplyDelete
  9. alahai dik...cantiknya......
    Errrrrr akak nak tempah boleh???????

    ReplyDelete
  10. yg ke empat tu, jgn kan tuan belog, tuan komen ni pun suka nget...hihi..

    p/s:dah start usha2 buku berkaitan..haha

    ReplyDelete
  11. pandainya
    boleh buka kedai sulaman tudung ni
    nak tempah!

    ReplyDelete
  12. hebatlah awk main2 sulam2 neh. blh lah tempah sekaki. hee.

    ReplyDelete
  13. nampaknya awak sudah jadi perempuan..x terperangkap dah..

    ReplyDelete
  14. whoaaa..kak..cantiknya..
    saya paling suka yang 1st and 4th..
    and yg akk sulam utk tudung sndiri tu..
    *jelesnya *

    ReplyDelete
  15. WoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooW!!

    betul2 tak sangka nih! cantik! pandai! kemas!!ambik order lagi takkk???

    tapi..nak order hadiah tudung sulam je dr shila...bulih?? huhu

    ReplyDelete
  16. wow...memang berbakat.ramai btul member blogger ada kelebihan & bakal tersendiri.suka2

    ReplyDelete
  17. ajaibnya tangan haha gila jakun. selama ni teman mak pergi beli tudung sulam2 ni, kagum dgn kerja tgn org sulaman tu. alih2 haa dah jumpa blog org yang pandai menyulam tudung ni :)

    ReplyDelete
  18. pandai..leh buatkan kita lepas ni ye

    ReplyDelete
  19. cantik! pandai & rajinnya menyulam :)

    ReplyDelete
  20. waa...pandainya...cantik plak tu...saya tau jahit manik jer..tu pun very simple punya...

    WW | jangan biar anak kacau daun

    ReplyDelete
  21. as salam..
    mish!! cantik !!

    ajar pakcik menyulam!!

    >_______<

    ReplyDelete
  22. Mesti tak sangka laa tu aku ada bakat menyulam..kan..?

    Tepat sama sekali.. ;D


    Purple yellow tu sangat comel.

    ReplyDelete
  23. memang berbakat laa.. tekun pun ya.. bukannke buat sulaman nie perlukan ketelitian ke?

    ReplyDelete
  24. Teringat sorang kwn dulu suke jgk sulam tudung ni... mmg untung klau pandai menyulam sendri, klau beli mcm ni masa mula2 keluar dulu mahal gile! Cantiklah :)

    ReplyDelete
  25. lawa sulaman ko... nanti boleh aku tempah utk baju melayu plak...

    ReplyDelete
  26. wah....pndainya sulam....awk kt mna? kot nak tempah t....

    ReplyDelete
  27. cantiklah miss... :)... lady dh tgk kat fb ritu :)..

    ReplyDelete
  28. wahhh sulamkan utk kami? :D:D
    cantik la :)

    ReplyDelete