Monday, October 31, 2011

Argghhh...!!

pagi-pagi je da rasa nak nangis..









napa laa aku jadi perempuan macam ni..

pemalas..!!






tak boleh bebel panjang-panjang..
sibuk..

konon-kononnya..





rasa macam nak pengsan..
=__=

rasa macam nak lari dari hakikat..





rasa lapar..

err..

makan jom..!!




tau korang da nyampah baca aku punya mengeluh..
kakakaka..

Wednesday, October 26, 2011

Bangun Malam..

da malam-malam cenggini..
tetiba teringat laa cerita zaman kecik-kecik rebina dulu..

dulu-dulu kalau rumah kampung,
normal kot bilik air kt hujung belakang rumah..

macam rumah kitorang..
dekat area dapur..
antara tu ada pintu pemisah..siap gril lagi..

kalau nak bngun kencing malam..
mesti gi bilik mak abah..kejut mak..
tapi setiap kali pn, mak kejut abah..

abah laa yang teman..
sampai sekarang wonder gak..
napa bukan mak yg teman..
takkan mak pun takut kot?

kekeke..
nakal jadi anak..!
agaknye diorang da buat perjanjian kot..?
anak-anak bangun malam, abah kene teman..

penah sekali abah teman..
tapi keluar-keluar toilet die takde..
cepat-cepat masuk dalam..
pastu kunci pintu pemisah tu..
gi tido dengan aman..

tau-tau esok pagi abah bising..
sebab kunci dia..
tapi mak bangun kot gi selamatkan abah..

hiks..
rasa-rasa abah nangis tak sebab terkunci tu?

mesti laa tak..! abah hero laa...

korang-korang dulu macam mana?
ke sekarang pn masih berteman???

ngehngeh...

Tuesday, October 25, 2011

Tomyam Kung Seafood

Harini aku tido lama sangat...! hahaha..

gelak-gelak sambil pegang kepala..
sakit.. =__=

tengahari tadi aku buat tomyam kung seafood..

tapi takde seafood pun..!

hahaha...

alaa...nama pun guna paste segera ADABI...
tadi belek-belek, baru perasan paste tu untuk seafood..

ada beza eh?

serius aku tak tau..

lepas makan tu, golek-golek kaco orang kt FB..

smbung balik tido..

kalau ikut dari semalam punya tido,
tolak bngun pi toilet ape semua..

ada la kot 16jam tido.. =__=

rasa malam ni pun ada harapan tido awal lagi.. 





dulu aku ada sorang kawan yg akan risau bila aku da start tido mcm tak sedar diri..
tapi tak tau kt mana dia skrg..
apa cerita dia..
mode : rindu..
susahkan nk nampak aku luah rindu..
so ni maknanya sungguh2 rindu..
hahaha..

Sunday, October 23, 2011

Harapan Mimpi

Kadang-kadang aku berharap..



aku sedang bermimpi..



akan bangun dari tidur..
dan masih berada dalam tubuh kanak-kanak..












ada orang kata aku lelaki yang terperangkap dalam badan pmpuan..
kuajaq tak..?

fine..
aku memang malas nk buat keje-keje pmpuan..
tapi keje-keje lelaki pn aku malas buat..

so, mustahil la aku lelaki yg terperangkap kan?





ada orang kata aku sekarang macam makin serabut..
asik emosi-emosi je..

hahaha..



ada orang kata lagi.......

ahh..cukup-cukup laa dengan apa orang kata..

ke korang ada jugak nak kata??

kata la...aku baca..

Saturday, October 22, 2011

Ketakpastian...

malam semalam baring mengiring..
peluk bantal..
bersedia untuk tido..
dan terlelap jap..

tetiba tersedar..

rasa macam bahagian kaki terkena percikan air..
macam kene hujan rintik-rintik tu..
macam kene renjis-renjis air pun ade jugak..

bukak mata..
tapi rasa berdebar sangat nak pusingkan badan..
macam ada benda tergantung kt syiling..

"ah..manade ape-ape.."

nak pusingkan badan sambil peluk bantal..
tapi badan tak boleh gerak..

nak alihkan bantal peluk..
pun tak boleh..

macam rasa takda tangan..
padahal bantal tu memang dalam dakapan..
memang tak berkuasa langsung..
mampu tengok je bantal tu..

cuba gerakkan kepala
pun tak mampu..
Kaki pun terkaku..

sempat terdetik..
"kene tindih macam ni ke...?"
tp tak nampak pn makhluk yg menindih..

Allah..Ya Allah..
Macam-macam gak keluar dari mulut..

ulang banyak-banyak kali..
sambil pejam mata..
rasa berdebar..!

cuba gerakkan tangan..
cuba gerakkan kaki..

"aku tak boleh kalah"

tak lama..
semua kembali asal..

bukak mata lebih luas..
peluk bantal lebih erat..

toleh kepala..
syiling kosong..
memang kosong..
takde benda bergentanyangan..
takde benda bergantung..
lega..

tapi dalam hati tak pasti sama ada mimpi atau tak..

mungkin mimpi je kan?

kene tindih..? sleep paralysis?

pun tak pasti.. hahahaha...

Thursday, October 20, 2011

Mari Menyanyi

penah ada kem sains masa sekolah menengah dulu.. kitorang ditugaskan kumpul lirik-lirik lagu yang perkataan dia mula dengan huruf S.A.I.N.S..

sapa-sapa yang tetiba kene hulur mikrofon secara random, kene la nyanyi..nasib laa kan..

macam-macam lagu keluar.. lagu Azura la..Sumaiyah laa.. Sejarah Mungkin Berulang laa..lagu ape ntah lagi.. yg pasti semua lagu-lagu terhangat masa zaman muda mudi..tak sangka masing-masing suara sedap.. hiks~~

dan tak sangka jugak mic tu kene kat aku.. demmm..! nape aku..nape...??? arrgghhh.....!!!!

dan aku kene huruf I..cuba teka aku nyanyi lagu ape..?

ini lahh barisan kita..yang sedang berjuang....

salah..!
lirik tu memang ada dalam list..tapi tak ingat pada waktu kejadian..


If you ever find yourself lost in the dark and you can’t see
I’ll be the light to guide you


lagi tipu.. =.=" ade pulak bruno mars masa tu.. ok..dia memang da ade..cuma belom ada lagi lagu ni..


aku sebenarnya malu nak bagitau lagu ape aku nyanyi..


hahahaha..

dah la..takyah tahu..sebok je..!

manusia jenis apekah aku..? cerita tak sampai habis.. =.="


yela..yela..

aku nyanyi lagu..

ikan kekek mak iloi-iloi...ikan gelama mak ilai-ilai..




ape??


diam..!!

Wednesday, October 19, 2011

Hilang Kepercayaan

semalam aku da buat orang hilang percaya kat aku..

tu baru sorang..

lepas ni mungkin lagi ramai da tak percaya..

perasaan?

mesti laa rasa bersalah..

ha..ha..ha..ha...!!

ok..gelak tak ikhlas..

dan sebenarnya aku sedih kalau aku hilang orang tu..
aku takut..

tapi kalau dia hilang pun memang salah aku..

dia ada hak..

ye..dia ada hak untuk memilih..


















maafkan aku..

Tuesday, October 18, 2011

Berangan Lagi..

bestnya kalau sekarang ni boleh buat aktiviti-aktiviti yang menarik..

panjat gunung ke..
camping kt hutan ke..
lepak-lepak kat pantai ke..
mandi air terjun ke..

shopping? no..no..

tu bukan aktiviti yang best..!

owh..nk ajak aku dating, shopping complex bukan tempat aku suka.. melainkan kalau ada aktiviti kt dalam tu..kalau setakat window shopping, nanti aku emosi..

hakhak..

bukan emosi..tapi ngantuk..jangan kecik ati kalau sepanjang jalan tu aku menguap je.. =.="

itu kelemahan aku..

kan lagi seronok cari satu port lepak..duduk 2-3jam pun aku rela..borak-borak mengenal hati budi.. ececeehhh... bercakap sambil berjalan tu penat tau..

tengah menaip ni tiba-tiba aku terbayang-bayang kaki terpijak katak..plus terasa lembik-lembik katak tu.. eee... lendir-lendir lagii....

korang terasa tak?

zlurpp~~ aku tak bersalah..!

Sunday, October 16, 2011

enset oh enset..

sekarang nak send mesej, asyik sending failed je..

masalah enset kah?
atau coverage kah?

tapi orang lain ok je..

aku kuat syak masalah enset..
tapi ade kaitan ke??
ade ke?
kenapa bar coverage penuh je?

buat orang ilang selera je nk reply mesej..
nk call pulak kredit tak pernah banyak laa pulak kann..

nak beli enset baru macam takde keperluan je..

bukan takde keperluan..
tapi takde kewangan..kuikuikuii...

Thursday, October 13, 2011

Pinjam Bahu Boleh...?

Pada masa ini..saat ini..tika ini...



Aku rasa nak nangis laa sesangat..
boleh?



Bila orang kata apa yang terjadi tu Allah da tentukan..
Tapi apa yang terjadi sekarang ni semua sebab salah aku sendiri..

Camne?


















Down untuk kesekian kali nya..

terima kasih..
bye..

Wednesday, October 12, 2011

Takdelah Wordless Sangat


cuba teka mana tangan aku..
hahaha..

sapa teka betul, aku bagi dua posen..

ape? tak cukup?

cukup laa tu..
dapat beli gula-gula hacks hitam 4ketoi..
bole kongsi 4orang..

kalau setiap biji korang pecah dua..
lagi banyak tau dapat..!

penah makan sebiji gula-gula bahagi dua?
dulu masa kecik selalu..

kadang-kadang gula da dalam mulut mak pun..
hentak-hentak kaki nak jugak..
terpaksa laa orang dewasa mengalah pada kanak-kanak..

itu kalau dengan mak..
kalau dengan abang kakak?
jangan harap..
kunun-kunun sorang dapat separuh..
nk bagi pecah gula-gula tu pulak kene gigit dengan gigi...
padahal kt dalam mulut diorang ade 2/3 gula-gula tu..
atau 4/5..
masa kecik..
math tak bijak mana..
da besar pun tak bijak jugak ilmu hisab ni..
kuikuikuii~

ape tiba-tiba aku masuk cerita pasal gula-gula ni..
Y__Y"
nak cerita pasal gambar tu sebenarnya..
gigih kan kitorang angkat tangan tinggi-tinggi
mujur ketiak basah tak masuk dalam pic ni..

ahh..kalau masuk pun..
bukan korang nampak..

napa aku cerita pasal gambar ni?
sebab gambar ni jadi wallpaper enset..
ngan jadi DP untuk fB..
buat masa sekarang la..
taktau laa 2-3hari lagi..

motif bagitau?
takde motif yang jelas..!

rasa membazir baca?
sorry..

kan da kata tak wordless pun..
awal-awal lagi da bgtau kannnn....

Tuesday, October 11, 2011

Tips Masuk Toilet Secara Percuma

semalam aku gi toilet, dapat masuk free..

serius free..!!

tak tipu pun..

buang air pun sambil senyum lebar..ingat senang ke nk dapat masuk percuma bila kt pintu toilet tu ada orang jaga dan tulis 20sen..

walaupun sebenarnya aku takde niat pun nk membuang air secara percuma..

mari-mari..aku bagi tips ni..tips yang aku buat semalam..

mula-mula tanya kat orang jaga toilet tu..
"ada duit kecik tak..? " tunjuk dulu kesopanan..

kalau die angguk, sila tanpa ragu hulur duit RM10..walaupun korang nampak kt meja die jaga hanya tersusun tinggi duit syiling sahaja..

kalau die tak angguk, dan kata takde duit kecik, korang jangan gatal-gatal nk hulur.. aku tak berani jamin korang dapat masuk free.. silap2 kene maki tengking kt situ jugak..

lagi malang kalau belakang korang queue ke main panjang.. mungkin mereka-mereka akan termasuk bawah tanggungan anda..

atau mungkin mereka turut menambah makian ke atas diri anda.. =P

semalam aku berjalan sorang-sorang bawak duit 2keping je dalam poket.. duit kecik tinggal atas bas express..malas nk bwk turun jenjalan beg duit..

mula rasa nk cari makanan..pastu lupa bas ekspress transnasional ni memang kalo dari kL gi johor, akan behenti kt tempat makan cina..

so kensel makan, gi toilet ahh..kalau setakat nk tacap mekap, memang aku tak hulur duit RM10 tu..tp memang tak menahan nak membuang.. T__T" nak patah semula ke bas, macam tak sempat je kannn...

mujur laa pakcik yang macam tua sikit-sikit tu cool je..mungkin sebab aku muka sangat inesen kot..? atau pakcik tu takde suara nak maki2 + tengking2 eh??

yela..aku tanya, respon die angguk..suruh aku masuk je toilet tu pun guna isyarat tangan je?? errr...

Sunday, October 09, 2011

Mencari Sinar


Wednesday, October 05, 2011

Meh Aku Bagi Sebab Kenapa Aku Tak Suka Masak..


  1. sebab selalu rasa ape yang di masak tak sedap
  2. bila da rasa tak sedap, hilang selera makan
  3. itu untuk kalau sorang-sorang
  4. elok kalau nak diet kan?
  5. kalo ramai-ramai, terus je makan bagi abis
  6. macam tak sampai hati nk bagi orang makan
  7. memang boleh gemuk
  8. kalau orang masak, selalu je rasa sedap
8 point...! padahal takde isi langsung..ntah mimpi ape tulis cmtu..

yang sebenarnya, aku ni nk buat bawang goreng pun hangus..
ikan bilis goreng yang patut rasa sedap bole rasa pahit..

eh..eh...jangan laa kenselkan pulak nak masuk meminang..!
mee segera mee sedap kan banyak..tak tergoda ke tengok iklan raya dia..?
Raya-raya pn boleh layan lagi..rilek je..

dan yang sebenarnya untuk kedua kali, tadi aku masak ape ntah..serius tak best langsung..
konon-konon macam dah boleh ganti chef wan..buat resepi sndiri..

campak kt kucing pun, kucing tengok je..!

oi..oi..jangan nak pandang hina sangat.. kucing memang laa tak makan tempe..

tapi tak tau laa kalo kucing orlando makan je tempe goreng campur tu..

Monday, October 03, 2011

Bergelora.......

.......... hati dan perasaan..

boleh ke hati je bergelora tapi perasaan tak..?
boleh ke perasaan je bergelora tapi hati tak..?

boleh ke hati dan perasaan dipisahkan..?

adakah penegasan di situ apabila hati dan perasaan digunakan serentak?


ada laa tu benda yang aku patut dan perlu buat..
tapi aku tak buat..

kuikuikuiii...

syhhhh... duk diam-diam..
kuatkan semangat..
tak mula langkah pertama mana mungkin ada langkah kedua..

niat tanpa pelaksanaan memang sangat teruk..