Tuesday, October 11, 2011

Tips Masuk Toilet Secara Percuma

semalam aku gi toilet, dapat masuk free..

serius free..!!

tak tipu pun..

buang air pun sambil senyum lebar..ingat senang ke nk dapat masuk percuma bila kt pintu toilet tu ada orang jaga dan tulis 20sen..

walaupun sebenarnya aku takde niat pun nk membuang air secara percuma..

mari-mari..aku bagi tips ni..tips yang aku buat semalam..

mula-mula tanya kat orang jaga toilet tu..
"ada duit kecik tak..? " tunjuk dulu kesopanan..

kalau die angguk, sila tanpa ragu hulur duit RM10..walaupun korang nampak kt meja die jaga hanya tersusun tinggi duit syiling sahaja..

kalau die tak angguk, dan kata takde duit kecik, korang jangan gatal-gatal nk hulur.. aku tak berani jamin korang dapat masuk free.. silap2 kene maki tengking kt situ jugak..

lagi malang kalau belakang korang queue ke main panjang.. mungkin mereka-mereka akan termasuk bawah tanggungan anda..

atau mungkin mereka turut menambah makian ke atas diri anda.. =P

semalam aku berjalan sorang-sorang bawak duit 2keping je dalam poket.. duit kecik tinggal atas bas express..malas nk bwk turun jenjalan beg duit..

mula rasa nk cari makanan..pastu lupa bas ekspress transnasional ni memang kalo dari kL gi johor, akan behenti kt tempat makan cina..

so kensel makan, gi toilet ahh..kalau setakat nk tacap mekap, memang aku tak hulur duit RM10 tu..tp memang tak menahan nak membuang.. T__T" nak patah semula ke bas, macam tak sempat je kannn...

mujur laa pakcik yang macam tua sikit-sikit tu cool je..mungkin sebab aku muka sangat inesen kot..? atau pakcik tu takde suara nak maki2 + tengking2 eh??

yela..aku tanya, respon die angguk..suruh aku masuk je toilet tu pun guna isyarat tangan je?? errr...

17 comments:

  1. hebat la ko,. memang pandai belakon

    ReplyDelete
  2. aha...mungkin kutipan pakcik tu dah melebih-lebih untuk hari tu so dia murah hari bagi masuk percuma huhuhu

    ReplyDelete
  3. tips ko tuh boleh digunakan bila aku naik bas ekspress ya...ahakss.

    ReplyDelete
  4. eh kalau dari KL ke johor bukan dia berenti kat exit mana entah,ada food court besar,ada restoran cina besar kat sebelah dia,tapi bukan situ ada yang melayu ke?
    ko budak johor ke misssenget?

    ReplyDelete
  5. budak johor mana?kita Muar tapi bakal dok JB

    ReplyDelete
  6. wooh..hebak sei..(ada bau2 singapore x?)..haha

    ReplyDelete
  7. hahaha....dia tngk u ganas sgt nget. dia takut u pukul dia kalau dia xkasi.

    ReplyDelete
  8. Hehehe tak pernah aku cuba tips ni. Lamaaaa dah tak naik bas ekspres. Serius rindu!



    Tu berhenti dekat perhentian Yong Peng ke?

    ReplyDelete
  9. die berhenti kat yongpeng!!!.. ada foodcourt china... tapi aku lapar.. aku makan je semacam... hahaha


    lain kali tunjuk 50ringgit, baru lagi tak bersalah

    ReplyDelete
  10. kalau aku yg jaga toilet tu,aku akan cakap.."woii..lain kali pakai pampers la..!!"

    ReplyDelete
  11. hahaa... comot terasa cam nak try..20sen tu pon kalo simpan banyak jugakk annn...keh3

    ReplyDelete
  12. amboi hepi je eh dpt masuk toilet free...hahaha

    ReplyDelete
  13. untung la ada skandal dgn pacik tu. pasni dtg KL senang la.EKEKEKEK.....

    ReplyDelete