Wednesday, October 05, 2011

Meh Aku Bagi Sebab Kenapa Aku Tak Suka Masak..


  1. sebab selalu rasa ape yang di masak tak sedap
  2. bila da rasa tak sedap, hilang selera makan
  3. itu untuk kalau sorang-sorang
  4. elok kalau nak diet kan?
  5. kalo ramai-ramai, terus je makan bagi abis
  6. macam tak sampai hati nk bagi orang makan
  7. memang boleh gemuk
  8. kalau orang masak, selalu je rasa sedap
8 point...! padahal takde isi langsung..ntah mimpi ape tulis cmtu..

yang sebenarnya, aku ni nk buat bawang goreng pun hangus..
ikan bilis goreng yang patut rasa sedap bole rasa pahit..

eh..eh...jangan laa kenselkan pulak nak masuk meminang..!
mee segera mee sedap kan banyak..tak tergoda ke tengok iklan raya dia..?
Raya-raya pn boleh layan lagi..rilek je..

dan yang sebenarnya untuk kedua kali, tadi aku masak ape ntah..serius tak best langsung..
konon-konon macam dah boleh ganti chef wan..buat resepi sndiri..

campak kt kucing pun, kucing tengok je..!

oi..oi..jangan nak pandang hina sangat.. kucing memang laa tak makan tempe..

tapi tak tau laa kalo kucing orlando makan je tempe goreng campur tu..

26 comments:

  1. tempe pun kira terbaik gitu...he he he he..kira pandai la juga masaknye tu... he he he he... teruskan usaha mengoreng bawang hingga tak hangus.... he he he he

    ReplyDelete
  2. Entri ni mesti nak kata yg ko pandai masak... kan kan kan P

    ReplyDelete
  3. tu point satu persatu ke? ke ayat bersambung2?

    pening....

    ReplyDelete
  4. hahaha.. ko saja la tu kata tak sedap padahal ko msk sedap. cesss.. oit oit.. ko msk n mkn sorg mana x sdp.cuba bg org lain mkn kompem diaorg ckp sdp. tak caya? sila cuba bagi org rumah ko mkn

    ReplyDelete
  5. tak suka n tak pandai tu sesuatu yang berbeza kan kan..

    nanti nanti dah beso sikit terror lah tuh!

    ReplyDelete
  6. hehe..tau xpe..bila msk sendiri, nak mkn pun x lalu..

    ReplyDelete
  7. hahaha ada usaha mesti ok punya! kena dapatkan tnjuk ajar dari yang pakar. mesti ada tips2 dia punya. hehe

    ReplyDelete
  8. as salam..
    sokong statement norinaomar ;)
    mish banyakkan berlatih. buang perasaan tak best. pakcik dulu pun hangus rentung. tapi pakcik kerap berlatih dan belatih. usaha..

    insya'Allah berjaya. mish pu boleh ;)

    ReplyDelete
  9. aiyakkkkk meh sini berguru dengan akak... hahahahaha

    ReplyDelete
  10. cis. kucing tu yang rugi.

    serius cakap.

    *pujuk hati*

    ReplyDelete
  11. cancel nak datang merisik tadi,hekhek

    ReplyDelete
  12. kalau miss masak mee segera tentu sedapkan....nnti kawin, bagi jer hubby makan mee segera...

    ReplyDelete
  13. sedap x sedap.. asal kenyang.. hehe~

    ReplyDelete
  14. ala nget kawen nt konpem terer msak..hahahhaa

    ReplyDelete
  15. betul ke tak pandai masak? tak cayalah...


    kenapa tak follow aku sekali? huhu...

    ReplyDelete
  16. haha.. sy pon tk nk msak sbb nanti sy kene abiskan.. hehe

    ReplyDelete
  17. masih boleh cuba lagi insyallah dan moga-moga akan lebih baik nanti.

    cari di web memasak dan cuba lagi.

    ReplyDelete
  18. aku pernah cuba masak..wangi bukan main.. tapi tak sanggup makan.. bagi kucing, kucing buat muka boring kat aku..cisss..

    ReplyDelete
  19. haha..psssttt~ kita sama kot..adiela pon xreti masak..haha..bukan xmau cuba masak..cuma yelah dah xde bakat..kuang3x :D

    ReplyDelete
  20. anak dara tak boleh malas-malas..nanti mak mertua gossip-gossip belakang..^^,

    ReplyDelete
  21. Heheh.. Takpe banyak masa lagi sebelum jejaka idaman masuk meminang.. ;D

    ReplyDelete