Wednesday, October 26, 2011

Bangun Malam..

da malam-malam cenggini..
tetiba teringat laa cerita zaman kecik-kecik rebina dulu..

dulu-dulu kalau rumah kampung,
normal kot bilik air kt hujung belakang rumah..

macam rumah kitorang..
dekat area dapur..
antara tu ada pintu pemisah..siap gril lagi..

kalau nak bngun kencing malam..
mesti gi bilik mak abah..kejut mak..
tapi setiap kali pn, mak kejut abah..

abah laa yang teman..
sampai sekarang wonder gak..
napa bukan mak yg teman..
takkan mak pun takut kot?

kekeke..
nakal jadi anak..!
agaknye diorang da buat perjanjian kot..?
anak-anak bangun malam, abah kene teman..

penah sekali abah teman..
tapi keluar-keluar toilet die takde..
cepat-cepat masuk dalam..
pastu kunci pintu pemisah tu..
gi tido dengan aman..

tau-tau esok pagi abah bising..
sebab kunci dia..
tapi mak bangun kot gi selamatkan abah..

hiks..
rasa-rasa abah nangis tak sebab terkunci tu?

mesti laa tak..! abah hero laa...

korang-korang dulu macam mana?
ke sekarang pn masih berteman???

ngehngeh...

16 comments:

  1. sekarang? erm...ada laki dh! laki la yg temankan...hihi

    ReplyDelete
  2. masa dolu2 kat kampung tok toilet kat lur(perigi ) tak ingat macamana pergi, pakai pampers kot....hehehehhe

    ReplyDelete
  3. Dere abah ni.. Tengokla mcmana kasih abah pd kite..

    ReplyDelete
  4. umie jarang buang air kecil malam2.. so, tadehal .. hehe.

    ReplyDelete
  5. kalau dah pandai kunci pintu gril.. maknanya ko bukan kecik sangat...


    dah besar pun takut lagi ke?


    nasib baik abah tak panjat lubang angin atas atap tuu

    ReplyDelete
  6. hahha... gila jahat... mintak teman lepas tu kunci plak...

    time dolu2 jarang p toilet...

    ReplyDelete
  7. kesian abah, . . . nape kunci abah kat dalam toilet, . . . nakalnye, . . =P

    ReplyDelete
  8. kecik2 dulu... semua orang ajak teman...

    ReplyDelete
  9. Hahaha.. Samelah kita. Tiap kali nak pergi tandas malam² aku meti hentak² lantai, dulu rumah kayu, senang la mak aku bangun, teman kan aku pergi tandas. Tapi tu dulu la..



    Ish lelaki, takkan la menangis sebab terkunci macam tu. ;D

    ReplyDelete
  10. hahah, pocket actually dok gelak sorng sorang membayangkan abah dok tunggu sorang sorang kat luar grill tu :) heheh

    ReplyDelete
  11. hahahahahahaha buruk perangai kau ni nget.


    tp kan. aku pun prefer abah yang teman kalau apa-apa. rasa cam lg secure je.

    fuhh .kuasa seorang abah! :)

    ReplyDelete
  12. agak2 ada tak abah yang penakutttt..ish22 pelik kot

    ReplyDelete
  13. hahahaha..dulu sepupu selalu suh teman g tandas

    layankan jela

    ReplyDelete
  14. rumah dulu2 tandas kitorang kat luar rumah.abah slalu xde,so mak aku yg teman klo aku nak memerut tghmalam.keh3

    ReplyDelete
  15. akekekeke...
    ak taklah berani tapi berani la dari ko miss senget...
    kahkahkah
    kalo blk kampung ak yg tukang teman adik beradik ak g toilet kt luar...
    tak tau kenape diowang suke kejut ak teman...

    ReplyDelete